Cağ Otu Kullananlar

Cağ Otu, Muş ve çevre illerinde kış aylarında toplanarak yemek ve çeşitli iksirler yapılmak için kullanılan bir bitkidir. Ispanak köküne benzemektedir. İkiz İksiri, İkiz Çocuk İksiri olarak da anılmaktadır. Halk arasındaki inanıştan kaynaklanan pek çok ismi vardır. Yemek olarak tercih edildiği gibi yumurta vb maddelerle karıştırılarak da tüketilebilmektedir. Kilosu ortalama 120 TL olan bitki sadece kış mevsiminde bulunabilmektedir. Bitki ile yapılan nadir tarifler vardır. Aşağıda belirtilmiştir. Cağ Otu kullananlar yorumlarını sitemize bırakabilirler.

Fiyatı:

  • 120 TL’den başlayan fiyatlarla.

Cağ Otu Özellikleri, Faydaları:

  • İçerisinde ne tür madde – bileşen – vitamin – mineral olduğu blinmemektedir.
  • Dağlık alanlarda yetişen bir bitkidir. Kökleri çıkartılarak istenilen yerlerde de yetişir.
  • Soğuk iklimlerden hoşlanır.
  • Börek olarak tercih edildiği gibi tek başına ya da yumurta – oeynir gibi yiyecek maddeleri ile de tüketilebilmektedir.
  • İkiz İksiri olarak kullanmak için kaynar suda kaynatıldıktan sonra ılıyınca cam kavanozlara koyup bir ay bekledikten sonra günde birkaç su bardağı olarak içilmektedir.
  • Turşusu da oldukça lezzetli olan bitki sadece doğu illerinde bilinmektedir.
  • Bazı aktarlarda ya da internet sitelerinde satılmaktadır.

Kullanımı:

  • Yaklaşık bir kilo bitkiyi temizleyiniz ve yıkadıktan sonra kaynar suya atınız.
  • Kısık ateşte yumuşayana dek kaynatınız.
  • Çıkan posayı atınız. Kalan suyu ılıdıktan sonra cam kavanoz ya da şişelere alınız. Bir ay gölgede bekleterek ardından düzenli olarak günde en az bir su bardağı içiniz.
  • Turşusunu yapmak için temizleyiniz isteğe göre sarımsak ekleyerek turşusunu kurunuz. Tamamen olana dek açmayınız. İstenilen sıklıkla tüketebilirsiniz.

Buna benzer diğer ürünleri incelemek isterseniz aşağıdaki kategorimize bakabilirsiniz. Mutlaka ilgili kurumlardan izinleri olduğuna emin olunuz, bilinçsiz tüketimi kalıcı zararlar verebilir.

Bitki Çayları

Abone Olun
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm Yorumları Gör