Kombu Çayı Kullananlar

Kombu Çayı, Kombucha Mantarı kullanılarak yapılabilen doğal bir içecek olup hemen hemen tüm vücut fonksiyonları, metabolizma faaliyetlerini destekleyici özellikler içermektedir. Tıp sektöründe ilaçların ana etken maddesi veya ek maddesi olarak da kullanılabilmektedir.

Fiyatı:

  • Hazır olarak almanız durumunda fiyatı 29,99 TL’den başlamaktadır. Çay ile ilgili malzeme ve hazırlanış tarifi ise aşağıda anlatılmaktadır.

Kombu Çayı Özellikleri, Faydaları:

  • Kombu Çayı kullananlar bağışıklığın desteklenmesine yardımcı olabilirler.
  • Enzim, hormon sistemleri üzerinde uyarıcı etki sunar, salgı bezlerinin faaliyetlerini düzenler.
  • Organizmanın pH dengeleme ünitesinde aktif rol alır.
  • Toksin maddelerin uzaklaştırılması için suda kolay çözünebilen forma sokan özelliği ile ön plana çıkmaktadır.
  • Kan dolaşımının hızlandırılması ve rahatlatılması, yüksek tansiyon sorunların dengelenmesi, sinir sisteminin rahatlatılmasına iyi gelen içeriklere sahiptir.
  • Kanı temizleyen doğal bir formüldür.
  • Şeker oranının dengelenmesinde ve şeker hastalığının indirgenmesinde etkin rol alır.
  • Sindirim sistemi sorunlarının önlenme ve giderilme aşamalarında tedaviye ek olarak tercih edilebilmektedir.
  • Kendi kendini yenileyebilen Karaciğer’in yenilenme sürecini hızlandırır, alerji reaksiyonların hafifletilmesi ve vücudun antioksidan düzeyinin güçlendirilmesinde etkilidir.
  • Hücre duvarlarının oluşumunu hızlandırıcı özellikler sunar.
  • Bitkinliğin giderilmesine yardımcı olarak Hemoroid tedavisinin yardımcılarından biri olarak vazife görür.
  • Uçuk gelişimlerinin önlenmesine yardımcı olur, anjine tedavisini destekler, siğil ve cilt lekelerinin giderilmesinde tercih edilebilmektedir.

Çayın Tarihçesi:

  • 2200 sene öncesine kadar uzanan bir tarihçeye sahiptir. Milattan sonra 414 senesinde gerçekleşen bir olayla ünlü olan çay o dönemin Japon Kralı İnkyo’nun tedavisi mümkün olmayan hastalıklarının şifası olması ile günümüze dek sürmüştür.

Kombu Çayının Yapılışı ve Gerekli Malzemeler:

  • 3 litre suyu kaynatınız. Aliminyum tencerede ısıtma yapmayınız. Kaynatacağınız malzemenin çelik veya cam olmasına özen gösteriniz.
  • Kaynama noktasına gelen suya bir buçuk su bardağı kadar şeker ekleyerek beş dakika kaynatınız.
  • Ateşi kapayınız ve yaklaşık on adet poşet çay veya onun oranınca kendi istediğiniz çay ekleyiniz.
  • Eklediğiniz çayın demlemesini ortalama 15 dakika gerçekleştirdikten sonra çay poşetlerinizi ( veya sevdiğiniz çayın kendisini süzünüz ) alınız. Elde edilen karışımın ılımasını bekleyiniz.
  • Hijyeni sağlanmış cam bir kavanoza ekleyiniz. Kavanozun olabildiğince geniş olmasına özen göstermeniz çayın fermantasyon süresini kısaltacaktır.
  • Mantarın oluşumu yavaş yavaş başlayacaktır. Mantarların oluşumundan sonra açık renkli mantarların yukarı doğru olmasına özen gösteriniz. Mantar kavanoz dibine doğru yönelirse çevirmeniz gerekecektir.
  • Kavanozunuzu tülbent ile sarmalayınız ve bağlayınız. Oda sıcaklığında bekletmeye alınız. Kesinlikle güneş ışınlarından uzak tutunuz.
  • Tam olarak hazırlanması için 5 – 10 gün aralığında bu şekilde fermantasyon işlemine bırakmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

  • Ev sirkesi olarak salatalara bir tatlı kaşığı ekleyebilir veya antiseptik gargara özelliğinden yararlanmak isterseniz bir yemek kaşığı çaydan gargara yapabilirsiniz. İsteğe göre sabahları aç – tok karnına bir tatlı kaşığı tek başına içilebilir. Günlük maksimum doz bir çay bardağı oranındadır.
Abone Olun
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm Yorumları Gör